Ta strona używa cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję

Loading...


Szukaj Menu
A A A wysoki kontrast: A A

Portal Promocji Eksportu



Stoisko MRiRW na wystawie i konferencji Food, Retail & Hospitality Ireland w Dublinie

Wyślij Drukuj Pobierz dodał: Przemysław Buczkowski | 2017-09-17 17:01:33
promocja, mrirw, żywność, sektor spożywczy, napoje, handel

Na 70 m. kw. zaprezentowano produkty i katalogi około 35 polskich firm branży spożywczej

W dniu 13 września 2017 r. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi przy wsparciu Wydziału Promocji Handlu i Inwestycji Ambasady RP w Dublinie zorganizowało stoisko na wystawie i konferencji branży spożywczej Food, Retail & Hospitality Ireland odbywającej się w centrum konferencyjnym hotelu Citywest na obrzeżach Dublina. Na stoisku informacyjno-promocyjnym WPHI o powierzchni 70 m. kw. prezentowane były produkty i katalogi około 35 polskich firm branży spożywczej. Na wysłanie swoich przedstawicieli w celu osobistego udziału w tej imprezie zdecydowało się 25 polskich przedsiębiorstw, z czego reprezentanci 7 z nich przyjechali w ramach grupy zorganizowanej – misji biznesowej.

11


Wydarzenie Food, Retail & Hospitality Ireland zgromadziło około 180 wystawców (nie licząc grupy przedsiębiorców z Polski) reprezentujących szeroki przekrój producentów i dostawców żywności, napojów, urządzeń oraz rozwiązań technologicznych i organizacyjnych używanych w handlu detalicznym i przemyśle spożywczym. Poza wystawcami z Republiki Irlandii swoje stoiska miały również firmy z Irlandii Północnej, Wielkiej Brytanii, ale też z Rumunii czy Łotwy.

Ważnym elementem tego wydarzenia były także seminaria. Na wyodrębnionych 10 salach odbyło się blisko sto prezentacji i paneli dyskusyjnych na tematy powiązane z sektorem spożywczym: łańcuch dostaw i logistyka, przyszłość produkcji, sprzedaż detaliczna, technologie informatyczne i analiza danych w sektorze spożywczym, brexit a wpływ na sektor, jakość i bezpieczeństwo żywności, profesjonalne kuchnie gastronomiczne, opakowania spożywcze, zrównoważona produkcja żywności, i wiele innych.

6


Według szacunków organizatorów imprezę odwiedziło około 2 tys. profesjonalistów branży spożywczej. Wśród nich byli także przedstawiciele firm handlowych (detalicznych i hurtowni), którzy poszukiwali nowych dostawców artykułów spożywczych. Duże i wyróżniające się spośród innych polskie stoisko przyciągało uwagę wielu zwiedzających. Dodatkowymi atrakcjami dla klientów były degustacje produktów oraz barwne stroje góralskie. Ocenia się, iż podczas jednodniowej wystawy stoisko MRiRW odwiedziło ok. 300 osób.
7

 

 

 

 

Zorganizowanie stoiska MRiRW na wystawie Food, Retail & Hospitality Ireland w Dublinie było okazją do zaprezentowania polskiego sektora żywnościowego oraz dało możliwość nawiązania kontaktów handlowych w branży spożywczej.

Kolejna edycja wystawy i konferencji Food, Retail & Hospitality Ireland odbędzie się we wrześniu 2018 r. Informacje na ten temat będą dostępne wkrótce na stronie internetowej: http://www.foodhospitality.ie/.